Руло от смесени зеленчуци

07/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват необелени в малко вода, остават се да изстинат, обелват се и се настъргват на ренде, след което се смесват с половината масло, 1 яйце, 1 супена лъжица брашно, 1 – 2 супени лъжици мляко и сол.

Корените за супа, лукът, гъбите и ябълката се нарязват на ситно, след като се почистят, и се задушават до омекване в растителното масло и щипка сол, като постепенно се прибавя виното. Отцеждат се добре и се смесват с доматеното пюре, граха, настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и галета.

Картофената смес се разстила на кора върху мокра кърпа и се наръсва с галета. Откъм по–дългата страна се разстила зеленчуковата плънка. След това с помощта на кърпата се оформя картофено руло.

Слага се в намазана с мазнина и наръсена с галета кексова форма, залива се със смес от разбитото яйце, млякото и брашното, наръсва се останалата галета и се покрива с тънко отрязани парченца краве масло.

Пече се в средно загрята фурна 20 – 25 мин. Оставя се да изстине до стайна температура и се нарязва с влажен, топъл и остър нож на филийки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар