Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Пастети от смесени зеленчуци

Пастети от смесени зеленчуци

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893361
Пастети от смесени зеленчуци1 / 2
24/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • корени за супа - 1 връзка
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • грах - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 60 г
  • кашкавал - 2 - 3 с.л.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • ким
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват се сваряват цели в малко количество подсолена вода, отцеждат се, смачкват се с вилица и се смесват с яйцето, 20 г от маслото, черен пипер и скълцан с щипка сол ким.

В половината от останалото масло се задушават до омекване ситно нарязаните корени за супа и лук, като през време на задушаването се прибавя 1 –2 супени лъжици гореща вода. Прибавят се доматеното пюре и грахът, след което задушаването продължава, докато сместа остане на мазнината.

След отдръпването ѝ от огъня се прибавя магданоз. В широка чаена чаша, намазана с стопено масло, се слага от картофеното пюре.

В средата на пюрето се прави вдлъбнатина, която се напълва с част от задушените зеленчуци. След това чашата се обръща върху малка, намазана с мазнина тавичка.

Това се прави, докато се свършат пюрето и плънката. Оформените пастети се пекат в средно загрята фурна, докато на повърхността им се образува коричка.

Наръсват се с настъргания кашкавал и се гарнират отгоре с парченца от киселите краставички или хайвер.

Поднасят се със сос по избор и салата според сезона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: