Кюфтета от смесени зеленчуци

Кюфтета от смесени зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Защо са толкова вкусни ли - защото вътре сме сложили много зеленчуци и щипка любов"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 200 г
  • грах - 4 с.л. консервиран
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 8 бр.
  • керевиз - ¼ глава
  • пащърнак - 1 резен
  • краве сирене - 100 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 бр. филии средина
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 с.л.
  • масло - ¾ ч.ч.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 чаени чаши подсолена вода, към която е прибавено 1 супена лъжица растително масло, се варят до полуомекване почистените и измити моркови, керевиз и пащърнак.

Прибавят се последователно и се варят до омекване гъбите, зеленият фасул и картофите. Сварените зеленчуци се отцеждат, нарязват се на дребни късчета и се смесват с граха (добре отцеден), трохите от хляба, яйцата, сиренето, магданоза, ситно нарязания лук и черен пипер (ако сместа е рядка, прибавя се 1 – 2 с.л. брашно).

От сместа се оформят зеленчукови кюфтета, които се овалват в брашното и се изпържват в силно сгорещеното растително масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: