Начин на приготвяне
Почистените корени за супа, лук и гъби се нарязват и се задушават 20 мин. с щипка сол в растителното масло и виното, като от време на време се добавя по 1 – 2 с.л. гореща вода.
Прибавят се цветчетата от карфиола и се задушават 15 мин., като през това време се прибавя още ½ чаена чаша гореща вода.
Съдът се оставя на тих огън, докато набъбне оризът. Сместа се наръсва с черен пипер, магданоз и малко сол и се охлажда.
През това време се приготвя светла запръжка от маслото и брашното, която се разрежда със студеното мляко.
Полученият сос се подправя със сол и черен пипер и се прибавя заедно с настъргания кашкавал към охладените задушени зеленчуци.
Яйчените белтъци се разбиват с щипка сол и капка оцет на твърд сняг и също се прибавят. Сместа се разбърква внимателно, излива се в намазана с масло и посипана с галета форма и се вари във водна баня 1 ч (или се пече на слаба фурна).
Суфлето се поднася със сос по избор и салата според сезона.