Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Рагу от смесени зеленчуци

Рагу от смесени зеленчуци

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893361
22/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусни зеленчуци, каквито всеки би опитал с най-голямо удоволствие"

Необходими Продукти

  • моркови - 3 - 4 бр.
  • карфиол - ½ глава
  • лук - 2 глави
  • грах - ½ буркан
  • ориз - ½ ч.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 малка чашка
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол
  • хляб - 4 филийки (бял)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канапета от хляб – навлажнени в бульон и изпържени в горещо масло

Морковите се нарязват на кубчета, а лукът – на ситно. Задушават се в растителното масло до полуомекване.

Прибавят се почистените и нарязани гъби, ябълки, картофи и карфиолът, накъсан на цветчета.

Долива се виното, в което е разтворено доматеното пюре.

Прибавя се маслото и се задушава още десетина минути, а след това се слагат оризът, грахът и 1 ½ чаена чаши гореща вода.

Ястието се полива и се вари на тих огън, докато оризът набъбне. Наръсва се с магданоз и черен пипер.

Поднася се върху пържени филии (канапета) и със салата по избор. Сосът от ястието се поднася в сосиера.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: