Начин на приготвяне
Обезкостяваме почистената птица и правим надлъжен разрез по гърба от шията надолу. Внимаваме кожата да си остане към месото.
Поръсваме месото с виното, черния пипер и солта, добавяме всички кореноплодни зеленчуци и подправките, увиваме на пилешко руло.
Завързваме го с конец и го пускаме в съд с вряща вода, като го варим около 30 минути.
След това запичаме за 10 минути на умерена фурна само на горен реотан.
Махаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине.
След като изстине, е готово да го нарежем на тънки кръгчета и го поднасяме желирано или глазирано (намазано с аспик).
Можем да го използваме като съставка на студено плато или ордьовър.
Има опция също така да го полеем с масло или сос. Става и да го запечем с кашкавал. Изборът е наш.
Коментари