Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Солено руло»Руло от птиче месо със зеленчуци и подправки

Руло от птиче месо със зеленчуци и подправки

Руло от птиче месо със зеленчуци и подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • цяло пиле - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • кромид лук - 1 глава
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • бахар - 2 зърна
  • карамфил - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 1/3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме почистената птица и правим надлъжен разрез по гърба от шията надолу. Внимаваме кожата да си остане към месото.

Поръсваме месото с виното, черния пипер и солта, добавяме всички кореноплодни зеленчуци и подправките, увиваме на пилешко руло.

Завързваме го с конец и го пускаме в съд с вряща вода, като го варим около 30 минути.

След това запичаме за 10 минути на умерена фурна само на горен реотан.

Махаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине.

След като изстине, е готово да го нарежем на тънки кръгчета и го поднасяме желирано или глазирано (намазано с аспик).

Можем да го използваме като съставка на студено плато или ордьовър.

Има опция също така да го полеем с масло или сос. Става и да го запечем с кашкавал. Изборът е наш.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитно
10.10.2020 02:11