Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Птиче месо с ориз

Птиче месо с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Птиче месо с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г обезкостено
  • бульон - 2.5 ч.ч. пилешки
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • бадеми - 1 с.л. счукани (обелени)
  • канела - щипка
  • стафиди - 2 с.л.
  • масло - 1/4 пакетче
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Добавете ориза и пържете, докато стане прозрачен.

Налейте бульона, прибавете бадемите и стафидите, сол, канела и черен пипер. Варете на тих огън докато оризът абсорбира течността.

Нарежете на късчета месото и го залейте със сгорещеното масло. Добавете го към ориза.

Запечете всичко във фурната и поднесете със салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: