Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Картофена яхния с пуешко бутче

Картофена яхния с пуешко бутче

Картофена яхния с пуешко бутче
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пуешко бутче - 1 бр.
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • чушка - 1/2 бр. червена
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчето и го обезкостете. Нарежете месото на малки парчета. В тенджера сложете 3 с.л олио и го запържете до златисто.

Добавете лук, моркова, чушката и целината, нарязани на дребно. Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета. Сложете и тях.

След около 5 минути добавете червения пипер и доматеното пюре. Изчакайте няколко минути и налейте вода.

Добавете подправките и намалете котлона. Варете до готовност на всички продукти.

В купичка сложете брашното и го размийте с малко вода. Излейте го в яхнията. Варете пет минути и изключете. Оставете леко да се охлади и сервирайте.

Картофената яхния с пуешко бутче е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: