Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печено пуешко бутче със зеле

Печено пуешко бутче със зеле

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено пуешко бутче със зеле
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"С голям кеф ще си хапнем от това зеленце с пуешко бутче"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • мас - 1/2 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • зелева чорба - 1 к.ч.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре пуешките бутчета.

Намазваме ги с червен пипер, малко сол, черен пипер и оставяме на страна.

Нарязваме си киселото зеле на едро, както и праза.

Поставяме в тенджера с маста и запържваме.

След като е готово, прибавяме и червения пипер, както и подправките.

В тавичка изсипваме зелето, поставяме пуешките бутчета, доливаме една кафена чаша от зелевата чорба, разредена с вода, и покриваме с фолио.

Поставяме във фурната и печем пуешкото с кисело зеле на умерена фурна около час и половина.

Преди да извадим премахваме фолиото и запичаме пуешкото със зеле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: