Начин на приготвяне
Залейте 10 грама от желатина с чаша вода. Разбийте заедно 4 лъжици захар и 4 лъжици какао, добавете ги в течността и загрейте на водна баня. Бъркайте до получаване на хубава еднородна смес.
Намаслете форма и сипете шоколадовия пласт вътре. Сложете във фризера, за да стегне.
Останалия желатин залейте с прясното мляко и щом набъбне, го разтопете на водна баня. Оставете да се охлади.
Междувременно разбийте заквасената сметана, добавете чашата захар, течната сметана, сиренето и разтворения в прясно мляко желатин.
Разбъркайте до получаване на пухкав крем. Сипете върху стегналия шоколадов паст и сложете в хладилника - така сладкишът ще се желира напълно.
Поръсете сладкиша с настърган шоколад и поднесете.
Сладкишът Птиче Мляко с маскарпоне е готов.