Начин на приготвяне
В дълбок съд разбъркайте една голяма кофичка маскарпоне и една малка заквасена сметана.
Добавете към тях и 5 с.л захар. Може да опитате крема и ако прецените, да добавите още захар.
Крушите обелете и изчистете. Настържете на едро ренде. Ако са доста меки и ви е трудно, може и с нож да ги нарежете на ситно. Те, отиват към крема за тортата, т.е при маскарпонето и заквасената сметана.
В тавичка наредете ред бисквити. Отгоре сложете от крема с маскарпоне и круши.
След това поръсете с натрошените орехови ядки.
Над тях отново ред бисквити, крем, орехи и отново крем (или както ви стигнат продуктите, важно най - отгоре да има крем).
Приберете торта с круши и маскарпоне в хладилника за няколко часа.