Ориз с гъби и свински пържоли под капак

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
06/04/2019
"Предупреждаваме ви - а сте вдигнали капака, а сте изяли цялата гозба до последното зрънце ориз"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се поръсват с малко сол, черен пипер и риган.

В голяма тава се загрява олио. Запържват се пържолите от двете страни до приятен загар.

Добавя се ситно нарязан лук да омекне и сипваме размразения микс и 2 с.л. ориз. Разбърква се за кратко и заливаме с бульона.

Намалява се температурата на 3 степен, покрива се с капак и оставяме да къкри на котлона до готовност на ориза, като се разбърква периодично.

Изключва се и оставяме под капак.Така се поема останалата течност и оризът става вкусен и сочен.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар