Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз с гъби и свински пържоли под капак

Ориз с гъби и свински пържоли под капак

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Ориз с гъби и свински пържоли под капак
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Предупреждаваме ви - а сте вдигнали капака, а сте изяли цялата гозба до последното зрънце ориз"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 бр.
  • ризото с гъби - 1 пакет
  • ориз - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се поръсват с малко сол, черен пипер и риган.

В голяма тава се загрява олио. Запържват се пържолите от двете страни до приятен загар.

Добавя се ситно нарязан лук да омекне и сипваме размразения микс и 2 с.л. ориз. Разбърква се за кратко и заливаме с бульона.

Намалява се температурата на 3 степен, покрива се с капак и оставяме да къкри на котлона до готовност на ориза, като се разбърква периодично.

Изключва се и оставяме под капак.Така се поема останалата течност и оризът става вкусен и сочен.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: