Погача с масло

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
22/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • суха мая - 1 бр. на д - р Йоткер
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • вода
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд си разтваряме маята в топла вода, като прибавяме захарта и 2 с.л. брашно.

Разбъркваме и оставяме на страна, като завиваме, за да удвой обема си.

Пресяваме си брашното, правим кладенче, счукваме яйцата, като оставяме единият жълтък.

Към тях прибавяме и останалите продукти, както и шупналата мая.

Омесваме си тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да увеличи обема си два пъти.

Започваме да оформяме погачата по следния начин. Разделяме на 3 топки тестото.

Разточваме на тънки кори, като ги налагаме една върху друга, като всяка от тях намазваме с краве масло.

Навиваме на руло, което също помазваме с масло, и го нарязваме на парчета.

Намазваме тава с масло или покриваме с хартия за печене и започваме да нареждаме парчетата, така че едното парче леко да застъпва другото.

След като запълним тавата от края, нареждаме и вътре.

Намазваме погачата с жълтък и малко олио в него и оставяме да втаса в тавата.

Поставяме във фурната и изпичаме. След като извадим погачата с масло от фурната, поръсваме с малко вода и завиваме.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар