Селска погача

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Селска погача
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 2 кг
  • мая - 30 г, прясна
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 - 3 капки
  • кисело мляко - 250 г
  • вода - 250 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 100 мл
  • жълтъци - 1 бр., за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта в леко затопленото прясно мляко.

Пресяваме брашното в съда за месене и в него добавяме всички продукти. Постепенно замесваме тесто. Измесваме добре и разделяме на три равни части.

Всяка разточваме на кора, голяма колкото дъното на съда, в който ще се пече. Намазваме ги с олио и нареждаме една върху друга. Нарязваме на 16 триъгълни парчета и ги загъваме като кифли.

Подреждаме ги в подмазан с олио съд, поръсен с брашно. Оставяме на топло да втаса. Като втаса намазваме внимателно с разбития с малко вода жълтък. Печем 45 минути на умерена фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: