Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Погача с течен шоколад

Погача с течен шоколад

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Погача с течен шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За такава погача, сами ще създаваме поводи"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл затоплено
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче прясна
  • вода - 200 мл топла
  • олио
  • за намазване
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме кубчето мая и го смесваме със захарта и затоплената вода. Разбъркваме и оставяме да шупне.

Пресяваме брашното. В центъра му правим кладенче и изсипваме маята. Добавяме и останалите продукти (без маслото и едното яйце) и замесваме меко тесто, което оставяме на топло около 1 час за да втаса.

Когато тестото удвои обема си, го разделяме на 4 части. Първата част разточваме на кръгла кора, намазваме повърхността ѝ течен шоколад. Втората кора намазваме само с масло, третата отново с шоколад и четвъртата с масло.

Поставяме корите една върху друга и ги навиваме на сладко руло. Режем рулото на колелца и подреждаме в предварително намазнена тава на разстояние едно от друго.

Оставяме погачата да втаса, намазваме с разбития жълтък на последното яйце.

Печем в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути тази погача с течен шоколад.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: