Начин на приготвяне
В съд си разтваряме маята в топла вода, като прибавяме захарта и 2 с.л. брашно.
Разбъркваме и оставяме на страна, като завиваме, за да удвой обема си.
Пресяваме си брашното, правим кладенче, счукваме яйцата, като оставяме единият жълтък.
Към тях прибавяме и останалите продукти, както и шупналата мая.
Омесваме си тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да увеличи обема си два пъти.
Започваме да оформяме погачата по следния начин. Разделяме на 3 топки тестото.
Разточваме на тънки кори, като ги налагаме една върху друга, като всяка от тях намазваме с краве масло.
Навиваме на руло, което също помазваме с масло, и го нарязваме на парчета.
Намазваме тава с масло или покриваме с хартия за печене и започваме да нареждаме парчетата, така че едното парче леко да застъпва другото.
След като запълним тавата от края, нареждаме и вътре.
Намазваме погачата с жълтък и малко олио в него и оставяме да втаса в тавата.
Поставяме във фурната и изпичаме. След като извадим погачата с масло от фурната, поръсваме с малко вода и завиваме.