Медени напукани сладки

08/02/2019
"Как ги обичаме тези сладки, медени, напукани, ухаещи "
Приготвяне20 мин.
Готвене11 мин.
Общо31 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка изсипваме содата и оцета, като разбъркваме, за да може да се разтвори. В дълбок съд си пресяваме брашното и смесваме с канелата и разтворената сода.

В друг съд смесваме олиото и захарта, като ги разбиваме до побеляване. Към тях добавяме последователно меда, яйцата и накрая брашнената смес на порции.

Получаваме меко тесто, което оставяме за 10-15 минути да почива. След изтичане на времето започваме да оформяме топчета, като късаме от тестото и с помощта на дланите ги оформяме.

В тава, застлана с хартия за печене, нареждаме сладките. Поставяме в предварително затоплена умерена фурна на 170 градуса, без вентилатор за около 10-11 минути.

Изчакваме нашите напукани сладки да се охладят добре и поднасяме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар