Начин на приготвяне
1 ч.ч. = 200 мл
Смесете в купа сухите съставки (брашно, канела, ванилия, щипка сол, бакпулвер).
В друг съд смесете меда и содата и разбъркайте.
Разбийте с яйцата със захарта.
След това прибавете последователно меда, олиото и тиквеното пюре, като разбъркавате.
Накрая добавете на части сухите съставки, бъркайки с дървена лъжица или шпатула.
Получава се много гъсто лепкаво тесто.
Сложете тестото в сладкарски пош и оформете малки сладки върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. При печене ще се надуят
Може да оформите сладките и с две лъжици, като с едната гребвате от тестото а с другата избутвате.
Сложете тиквените сладки да се пекат в загрята фурна на 180 °С за 10-12 минути.