Лимонови напукани сладки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лимонови напукани сладки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Свежи лимонови напукани сладки, подходящи и за делник, и за празник"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • олио - 50 мл.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • ванилия - 1/2 ампула
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта (с двата вида захар), докато захарта се разтвори напълно и при непрекъснато бъркане сипете олиото и сок от половин лимон.

Добавете ваниловата есенция и бакпулвера.

Добавете брашното по малко и разбърквайте. Може да използвате миксер, но аз предпочетох да бъркам с шпатула.

Получената смес е доста лепкава, което не трябва да ви притеснява. Съхранете я за 30-40 минути в хладилник, за да стегне.

С помощта на лъжичка оформете приблизително еднакви по големина топчета, които оваляйте в пудра захар.

След известно време, когато тестото започне да лепи по ръцете и лъжичката, навлажнете леко и продължавайте.

Наредете сладките върху тава с хартия за печене, поръсете допълнително с пудра захар.

Изпечете напуканите сладки на 180 градуса за около 10 минути.

Лимоновите напукани сладки са страхотни, опитайте ги.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: