Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Напукани сладки»Двойно шоколадови напукани сладки

Двойно шоколадови напукани сладки

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Двойно шоколадови напукани сладки
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
195 мин.
Порции
40
"Шоколадът никога не е в повече, всички гости, които опитаха напуканите сладки са на същото мнение"

Необходими продукти

  • брашно - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 150 г (разтопено)
  • захар - 220 г
  • какао - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • сол - 1/4 к.л.
  • шоколадов кувертюр - 150 г
  • За поръсване
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тези двойно шоколадови напукани сладки пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Добавете към тях солта и ванилията.

В отделна купа разбийте яйцата със захарта и маслото. Добавете сухите съставки и бъркайте до получаване на меко тесто (ако се наложи, добавете още малко брашно, но имайте предвид, че тестото трябва да бъде меко и лепкаво).

Когато тестото е готово, сложете шоколадов кувертюр. Той може да бъде на топченца или цял шоколад, който обаче трябва да нарежете на малки парченца. В моя случай е шоколад.

Размесете добре тестото, така че шоколадът да се разпредели равномерно, след което го покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 2 часа.

Когато извадите тестото от хладилника, то трябва да е стегнато. Направете малки топчета и поръсете (или оваляйте) всяко топче в пудра захар. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и сложете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути. Не забравяйте да оставите по 1 пръст разстояние между какаовите топчета.

Трябва да извадите сладките, когато са все още леко мекички, защото по-късно се стягат, и в случай че ги печете повече, рискувате да получите напукани камъчета.

Поднасяме напуканите сладки с кафе или чай.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: