Начин на приготвяне
За направата на тези двойно шоколадови напукани сладки пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Добавете към тях солта и ванилията.
В отделна купа разбийте яйцата със захарта и маслото. Добавете сухите съставки и бъркайте до получаване на меко тесто (ако се наложи, добавете още малко брашно, но имайте предвид, че тестото трябва да бъде меко и лепкаво).
Когато тестото е готово, сложете шоколадов кувертюр. Той може да бъде на топченца или цял шоколад, който обаче трябва да нарежете на малки парченца. В моя случай е шоколад.
Размесете добре тестото, така че шоколадът да се разпредели равномерно, след което го покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 2 часа.
Когато извадите тестото от хладилника, то трябва да е стегнато. Направете малки топчета и поръсете (или оваляйте) всяко топче в пудра захар. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и сложете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути. Не забравяйте да оставите по 1 пръст разстояние между какаовите топчета.
Трябва да извадите сладките, когато са все още леко мекички, защото по-късно се стягат, и в случай че ги печете повече, рискувате да получите напукани камъчета.
Поднасяме напуканите сладки с кафе или чай.