Начин на приготвяне
Пресейте брашното с какаото и бакпулвера.
В блендера смелете листата от мента заедно със захарта.
В съд разтопете маслото с натрошения шоколад или просто използвайте течен шоколад (в моя случай аз използвах течен).
Прибавете захарта с ментата и разбивайте с течния шоколад до пълното разтваряне на захарта.
Прибавете едно по едно яйцата и ваниловата есенция и разбийте до еднородна гладка смес. Постепенно сипете брашното с какаото и разбъркайте.
Полученото тесто оставете за 2 часа в хладилник.
Затоплете фурната на 180 градуса.
Постелете с хартия подходяща тава за печене.
Гребвайте от тестото с помощта на лъжичка или с намаслени (или мокри) ръце.
Оваляйте ги в кристална и пудра захар и ги наредете на разстояние едно от друго в тавичката.
Печете около 15 минути.
Извадете сладките от фурната и преди да ги поднесете, ги оставете да поизстинат. Получават се невероятно уханни напукани сладки!