Начин на приготвяне
Сложете в купа начупения шоколад и внимателно го разтопете на водна баня. Охладете го леко.
Разбийте яйцата с двата вида захар до получаване на гъста пяна. Смесете разтопения шоколад с разтопеното масло.
На порции прибавете към тях пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Бъркайте до хомогенизиране на сместа. Покрийте купата с фолио и приберете в хладилник, за да стегне.
От охладената вече смес за бисквитите гребвайте по малко - около 20 г, след което оформете топчета. Имайте предвид, че сместа лепне, така че от време на време трябва да набрашнявате ръцете си.
Наредете бисквитените топчета в тава с хартия за печене. Оставете разстояние между тях, защото се разливат.
Изпечете бисквитките на предварително загрята на 180 градуса без вентилатор. След около 10-12 минути са готови. Охлаждат се на решетка и са готови.
Меките напукани шоколадови сладки са много вкусни!