Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта (с двата вида захар), докато захарта се разтвори напълно и при непрекъснато бъркане сипете олиото и сок от половин лимон.
Добавете ваниловата есенция и бакпулвера.
Добавете брашното по малко и разбърквайте. Може да използвате миксер, но аз предпочетох да бъркам с шпатула.
Получената смес е доста лепкава, което не трябва да ви притеснява. Съхранете я за 30-40 минути в хладилник, за да стегне.
С помощта на лъжичка оформете приблизително еднакви по големина топчета, които оваляйте в пудра захар.
След известно време, когато тестото започне да лепи по ръцете и лъжичката, навлажнете леко и продължавайте.
Наредете сладките върху тава с хартия за печене, поръсете допълнително с пудра захар.
Изпечете напуканите сладки на 180 градуса за около 10 минути.
Лимоновите напукани сладки са страхотни, опитайте ги.