Начин на приготвяне
В чашка изсипваме содата и оцета, като разбъркваме, за да може да се разтвори. В дълбок съд си пресяваме брашното и смесваме с канелата и разтворената сода.
В друг съд смесваме олиото и захарта, като ги разбиваме до побеляване. Към тях добавяме последователно меда, яйцата и накрая брашнената смес на порции.
Получаваме меко тесто, което оставяме за 10-15 минути да почива. След изтичане на времето започваме да оформяме топчета, като късаме от тестото и с помощта на дланите ги оформяме.
В тава, застлана с хартия за печене, нареждаме сладките. Поставяме в предварително затоплена умерена фурна на 170 градуса, без вентилатор за около 10-11 минути.
Изчакваме нашите напукани сладки да се охладят добре и поднасяме.