Медени напукани сладки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Медени напукани сладки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
31 мин.
Порции
1
"Как ги обичаме тези сладки, медени, напукани, ухаещи"

Необходими продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. за разтваряне на содата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка изсипваме содата и оцета, като разбъркваме, за да може да се разтвори. В дълбок съд си пресяваме брашното и смесваме с канелата и разтворената сода.

В друг съд смесваме олиото и захарта, като ги разбиваме до побеляване. Към тях добавяме последователно меда, яйцата и накрая брашнената смес на порции.

Получаваме меко тесто, което оставяме за 10-15 минути да почива. След изтичане на времето започваме да оформяме топчета, като късаме от тестото и с помощта на дланите ги оформяме.

В тава, застлана с хартия за печене, нареждаме сладките. Поставяме в предварително затоплена умерена фурна на 170 градуса, без вентилатор за около 10-11 минути.

Изчакваме нашите напукани сладки да се охладят добре и поднасяме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: