Мусака от тиквички със сирене и гъби

05/02/2019
"Имате ли си любима рецепта за мусака, защото ние имаме едно вкусно предложение за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 037
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода тиквичките за 5-6 мин., нарежете ги на кубчета и половината от тях наредете в намазнена тавичка.

Сипете върху тях ситно нарязаните лук и копър, наситнените гъби и домати и настърганото сирене.

Отгоре наредете останалите тиквички, залейте с разтопеното масло, посолете, налейте вода до средата на тавичката и печете в умерена фурна.

Разбийте добре яйцата, киселото мляко, черния пипер, ситно нарязаните копър и магданоз, настърганите сирене и кашкава, брашното и водата.

Когато мусаката е готова, я залейте с разбитата смес и запечете отново, докато заливката за мусака се зачерви.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар