Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички със сирене и гъби

Мусака от тиквички със сирене и гъби

Мусака от тиквички със сирене и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Имате ли си любима рецепта за мусака, защото ние имаме едно вкусно предложение за вас"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • гъби - 10 бр. печурки
  • лук - 1 главичка, кромид
  • домати - 5 бр.
  • сирене - 100 г, настъргано
  • масло - 125 г краве или 1 к.ч. олио
  • копър - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • копър - ½ връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 50 мл, студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода тиквичките за 5-6 мин., нарежете ги на кубчета и половината от тях наредете в намазнена тавичка.

Сипете върху тях ситно нарязаните лук и копър, наситнените гъби и домати и настърганото сирене.

Отгоре наредете останалите тиквички, залейте с разтопеното масло, посолете, налейте вода до средата на тавичката и печете в умерена фурна.

Разбийте добре яйцата, киселото мляко, черния пипер, ситно нарязаните копър и магданоз, настърганите сирене и кашкава, брашното и водата.

Когато мусаката е готова, я залейте с разбитата смес и запечете отново, докато заливката за мусака се зачерви.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: