Пилешка кавърма

12/02/2019
"За любителите на класическата кухня - изпитана рецепта за Пилешка кавърма, която с удоволствие ще приготвите "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 538
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр
  • лук - 7 глави, кромид
  • чушки - 6 бр., пресни или от консерва
  • домати - 4 бр, пресни или от консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето, обезкостете го и го нарежете на порции.

В горещото олио запържете до златисто ситно нарязания лук, сипете малко вода и го задушете, докато омекне.

Прибавете нарязаните на парчета чушки, леко запържете, добавете наситнените домати и задушавайте още 10-ина мин.

Сложете порциите пиле при зеленчуците, поръсете с брашното, червения и черния пипер и солта и разбъркайте.

Залейте кавърмата с чаша топла вода и виното и след като кипне, я задушавайте на тих огън, докато остане на мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар