Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Македонска гозба със сини сливи

Македонска гозба със сини сливи

Македонска гозба със сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • сини сливи - 15 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • орехи - 100 г
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер
  • магданоз - ½ връзка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в олио нарязаните лук и моркови. Половината домати настъргваме на ренде и ги добавяме в тиган при лука и морковите.

Като поврат малко, наръсваме с червен пипер и сгъстяваме с брашно. След 10 минути прибавяме обезкостените сини сливи, ореховите ядки, черен пипер, сол.

След малко слагаме и останалата част от доматите, които сме обелили и нарязани на филийки, и ги нареждаме като „плочи“ върху гозбата.

Ако трябва, доливаме вода и оставяме да се вари.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: