Начин на приготвяне
От млякото, смесено с водата, яйцата, брашното и солта се приготвя рядко тесто за палачинки. Добавя се и се разбива с 3 с.л. разтопено масло.
Сместа се оставя около 10-15 мин да си почине.
Слага се малко от мазнината в малък тиган ( колкото да се намаже дъното му) и се загрява силно. Тогава се сипва един черпак от тестото, което се разбърква периодично.
След изпържването на палачинката от едната страна, тя се обръща, като се подхваща отдолу с широк нож, и се изпържва и от другата страна.
Изпържените палачинки с прясно мляко се нареждат една над друга, като всяка се маже леко с бучка краве масло.
Палачинките с мляко и масло се поднасят веднага с мед или пълнеж по избор.
Коментари