Начин на приготвяне
С помоща на кухненски робот или блендер смелите овесените ядки до грубо брашно.
Яйцата разбъркайте в отделна купа и към тях добавете солта. Прясното мляко затоплете заедно със фъстъченото масло. Щом двете съставки се смесят, оставете на страни да изстинат.
Към полученото овесено брашно добавете бакпулвера. Смесете ги добре и започнете да ги добавяте към яйчената смес. На половината добавете брашно изсипете и прясното мляко.
Добавете и останалото брашно. Бъркайте енергично, за да не се получават бучки.
Загрейте тиган с незалепващо дъно.
С черпак изсипете сместа и я разпределение по цялата повърхност на съда. Печете палачинките от двете страни до покафеняване.
По желание готовите протеинови палачинки с фъстъчено масло намажете с масло.