Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Родопски катми без мая

Родопски катми без мая

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Родопски катми без мая
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
18
"Сервираме родопските катми със сладко по избор или пък солени - кой както ги обича"

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • кисело мляко - 500 г
  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта пресейте в подходяща купа.

В киселото мляко сложете содата и изчакайте, докато шупне.

Яйцата разбийте на пяна с водата.

В брашното изсипете млякото и яйцата. Разбъркайте сместа добре, докато всички продукти се смесят. Самата смес трябва да е леко гъста, ако е нужно добавете мъничко брашно. Оставете купата настрани за около десетина минути.

Загрейте тигана и започнете да изливате родопските катми без мая. Първо печете от едната страна, след което обърнете у изпечете от другата. Веднага щом са готови катмите по родопска рецепта, ги намажете обилно с масълце.

Вкусни катми - няма да им устоите!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: