Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Прясно зеле на манджа

Прясно зеле на манджа

Прясно зеле на манджа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 1 бр. прясна зелка
  • лук - 1 глава
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства от външните листа, измива се и се разрязва на 4 части. Накисва се в посолена вода за 15 – 20 мин.

Отцежда се много добре и се нарязва напречно на много тънки ленти.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в растителното масло, прибавя се зелето и се задушава, захлупено с капак, 1 ч.ч. като от време на време се разбърква и се добавя до 1 – 2 супени лъжици гореща вода.

Като омекне, се наръсва с брашното, сол и лимонов сок, разбърква се и след 5 мин. се оттегля от огъня.

При поднасянето на манджата се добавя по желание и на вкус кисело.

Става много вкусно задушено зеле.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: