Начин на приготвяне
Нарежете на ситно киселото зеле, леко го посолете и с част от него запълнете 1/3 от йенската тенджера или друг дълбок съд за печене (с похлупак).
Омесете каймата като за сарми с ориза, наситнените лук, чесън и копър, вегета и малко вода, за да поомекне ориза, и я изсипете върху зелето.
Разстелете върху каймата останалото кисело зеле, залейте с малко вода и олиото, затворете тенджерата и сложете ястието да се пече в загрята на 200 градуса фурна.
Когато отворените сарми са почти готови, разпределете отгоре нарязаните на кубчета и овкусени със счукан чесън и черен пипер домати.
Върнете йената във фурната, без да я захлупвате, и печете ястието, докато водата на доматите се изпари.
Преди да го поднесете, го поръсете с прясно накълцан магданоз.