Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка Супа»Селска патешка супа с кисело зеле

Селска патешка супа с кисело зеле

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
4410795265
Селска патешка супа с кисело зеле
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патешки маншони - 800 гр /6 - 7 бр./
  • кисело зеле - 1 чинийка, сърцевина
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна + 2 щипки смлян
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л. за триеницата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките маншони, сложете ги в тенджера под налягане и сипете вода колкото да ги покрие.

Добавете 1 с.л. сол, зрънцата черен пипер и дафиновия лист. Варете патешкото месо за 60 мин., след което го обезкостете и оставете да изстине.

В тази вкусна патешка супа вместо фиде ще използвам триеница. Вземете чиния или купа и сипете брашното. Леко навлажнете ръцете си с топла вода. Оваляйте ги в брашното и започнете да триете дланите си над тава. Ще се получат малки фитилчета.

Минете триеницата през сито, за да падне излишното брашно. Изсипете пак в тава и сложете във фурна да се изсуши за около 20 мин. на 50-60 мин.

Върнете се обратно към супата. Сложете вода в тенджера да заври. Щом кипне, сипете олио и мазнина от патешкия бульон от месото.

Добавете настърган морков и наситнен праз. Запържете за кратко, около пет минутки. Сипете червен пипер, разбъркайте. Добавете още малко от бульона и вода.

Ще ви трябва сърцевината на кисело зеле. Реже се на ситно. трябва да излезе количество колкото за една чиния. Щом селската супа заври, може да го сложите. Гответе 20 мин.

След това добавете и патешкото месо, една чаша триеница, 1 к.ч. прясно мляко и 1 ч.ч. чорба от зеле.

Селската патешка супа с кисело зеле овкусете с чубрица и черен пипер, гответе още пет минутки и махнете от огъня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: