Патешка супа от фенер

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Патешка супа от фенер
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
26/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Супата от патешко месо си е деликатес, който обожаваме"

Необходими Продукти

  • патешки фенери - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 50 г
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 5 с.л. смлени
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр. само жълтъка
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фенерите се слагат в подсолена вода да се варят. Щом се образува пяна, тя се отстранява. Олио не се слага, защото в патешките фенери има достатъчно мазнина.

Лукът, морковът и чушката се почистват, нарязват на дребно и слагат при фенерите. След като омекнат, се прибавят нарязаните на средно големи парчета картофи.

Сварените патешки фенери се изваждат, месото от тях се обира и връща в супата. Прибавя се фидето, а малко след това и доматите.

Готовата патешка супа се отстранява от котлона, овкусява се със смлян черен пипер и се поръсва с нарязан на дребно магданоз. Когато поизстине малко, се застройва с един жълтък, разбит с кисело мляко.

Вкусна патешка супа от фенер!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: