Начин на приготвяне
Патешки фенер нарязваме и измиваме. Слагаме в тенджера и заливаме с вода. Като заври, варим 5 мин. и изливаме водата.
Наливаме чиста топла вода и слагаме да се свари заедно с цели, обелени картофи.
Когато се свари фенерът, изваждаме от бульона и оставяме да се охлади. Картофите изваждаме, намачкваме в купичка с вилица и отново връщаме в супата.
Прибавяме и нарязани лук и праз, зелени пиперки и ориз. В отделен съд, в малко олио запържваме леко червен пипер и брашно.
Разреждаме запръжката с бульон и изливаме в супата. Почистваме патешкото месо от костите и слагаме в горещата супа.
Ръсваме чубрица, черен пипер, сол, куркума и варим още няколко минути, до сваряване на всички продукти. Застройваме патешката супа с яйце, разбито с няколко кристалчета лимонена киселина.