Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Икономична чорба от патешки фенер за 1 лев

Икономична чорба от патешки фенер за 1 лев

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Икономична чорба от патешки фенер за 1 лев
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не питай старило, а питай нас как да приготвиш страхотна Чорба с патешки фенер с минимални средства"

Необходими продукти

  • патешки фенер - 1 бр. цял
  • лук - 1 бр. кромид
  • черен пипер
  • сол
  • чесън за сервиране
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкият фенер заедно с костите нарязваме на няколко парчета. Измиваме хубаво с вода. При необходимост почистваме от пера.

Слагаме фенера в по-голяма тенджера. Заливаме с вода и варим няколко минути, докато кипне водата. Тогава внимателно отливаме водата, измиваме отново парчетата фенер и заливаме с чиста топла вода.

Слагаме да се вари с капак (за по-лесно сваряване). Като се поври 15 минути, дръпваме тенджерата от котлона и внимателно с лъжица, обираме част от отделилата се отгоре течна патешка мазнина, която може да използваме, като готвим друго ястие (замразявам в торбичка във фризера).

Връщаме обратно тенджерата на котлона, слагаме цяла почистена от люспите глава лук, ръсваме черен пипер на вкус и продължаваме варенето до хубаво сваряване на месото от фенера. Когато е сварен, внимателно с решетъчна лъжица изваждаме фенера и лука от бульона.

Почистваме месото от костите, наситняваме и слагаме в бульона.

Може да намачкаме и лука и него да сложим в бульона на патешката супа. При необходимост доливаме малко топла вода и възваряваме.

Сервираме чорбата от патешки фенер с оцет и чесън.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: