Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с патешки фенер

Ризото с патешки фенер

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Ризото с патешки фенер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешко месо - 1 пакет фенери
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • печурки - 1 ч.ч.
  • грах - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 с.л. от консерва
  • масло
  • черен пипер
  • сол
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките фенери се измиват добре и се слагат да врат в 3 и 1/2 литра вода. След това изваждаме месото и прецеждаме бульона. Нарязваме лука и гъбите и ги задушаваме в мазнина.

Прибавяме ориза, граха и доматите. Наливаме малко от бульона и оставяме гозбата да къкри няколко минути на котлона, докато продуктите омекнат.

След това прехвърляме сместа в тава и отгоре слагаме фенерите. Доливаме около 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и поръсваме с подправки. Печем в загрята фурна, докато гозбата се сгъсти.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: