Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с патешки фенер

Гъбена супа с патешки фенер

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Гъбена супа с патешки фенер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешко месо - 3 бр. фенери
  • печурки - 400 г
  • лук - 2 глави
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патешки фенери се слагат да се варят в около 1.5-2 л вода заедно със солта, дафиновия лист и черния пипер. След около час месото се вади, а бульонът се прецежда.

Течността се връща в тенджерата и в нея се поставят останалите продукти, нарязани на дребно. Мазнина може и да не се слага. Ястието с гъби се оставя да къкри 30-40 минути.

А към края се добавят и накъсаното на хапки патешко месце. Супата с гъби къкри още 15 минути и котлонът се спира. Тенджерата се измества за момент от него.

В отделен съд се разбива сметаната и се смесва с няколко лъжици от супата. Налива се при останалата патешка супа и яденето се връща на котлона, за да се използва топлината още малко. Готовото ястие Гъбена супа с патешки фенер се поднася с парченца магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: