Ориз с патешки маншони

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Ориз с патешки маншони
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешки маншони - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч. Балдо
  • лук - 1 бр. кромид
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме патешките маншони (1 кг разфасовка), измиваме и заливаме с вода. Като се образува пяна, я обираме внимателно.

Сваряваме маншоните добре. Когато са готови (месото лесно да се отделя от костите), ги изваждаме от бульона (който запазваме за готвенето на ориза).

Слагаме маншоните в тавичка, посоляваме леко, ръсваме черен пипер, слагаме почистен, измит и настърган лук и наливаме чаша от бульона от варенето.

Запичаме ги във фурна. Като се запекат, при тях сипваме измит добре ориз (1 ч.ч.). Поръсваме с чубрица и наливаме 3-4 ч.ч. бульон от варенето, който сме посолили на вкус.

Слагаме отново тавичката във фурната и печем ястието от ориз на фурна до готовност.

Поднасяме готовия ориз с патешки маншони, докато е още топъл.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: