Начин на приготвяне
Почистваме патешките маншони (1 кг разфасовка), измиваме и заливаме с вода. Като се образува пяна, я обираме внимателно.
Сваряваме маншоните добре. Когато са готови (месото лесно да се отделя от костите), ги изваждаме от бульона (който запазваме за готвенето на ориза).
Слагаме маншоните в тавичка, посоляваме леко, ръсваме черен пипер, слагаме почистен, измит и настърган лук и наливаме чаша от бульона от варенето.
Запичаме ги във фурна. Като се запекат, при тях сипваме измит добре ориз (1 ч.ч.). Поръсваме с чубрица и наливаме 3-4 ч.ч. бульон от варенето, който сме посолили на вкус.
Слагаме отново тавичката във фурната и печем ястието от ориз на фурна до готовност.
Поднасяме готовия ориз с патешки маншони, докато е още топъл.