Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки маншони с ориз и булгур

Пилешки маншони с ориз и булгур

Пилешки маншони с ориз и булгур
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г маншони
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и и морковите се почистват и нарязват на ситно. Слагат се направо в тавата за печене с малко олио и се задушават. Гъбите се почистват, нарязват на дребно и добавят към другите зеленчуци.

Оризът и булгурът се измиват и заедно с една чаена чаша вода се прибавят в тавата. Ястието се овкусява със сол и черен пипер.

Щом оризът набъбне, се нареждат пилешките маншони, предварително поръсени със сол и черен пипер.

Доливат се още две и половина чаени чаши вода, след което ястието се слага във фурната и се пече на 200 градуса. Поднасяме нашето пиле с ориз, докато е още топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: