Патица с портокали

Патица с портокали1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"В кое ли кулинарно предаване си представяте, че участвате, приготвяйки тази патица с портокали - а, може би имате собствено"

Необходими продукти

  • патица - 1. 5 кг
  • масло - 60 г
  • дафинов лист - 1 бр
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • портокали - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 3 бучки
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се почиства, като се запазва вътре дробът ѝ. Задушават се леко зеленчуците (чесън, морков и лук, нарязани на ситно) и се пълни патицата.

Пече се в слаба фурна за 45 минути. След това се залива с оцета и изцедения сок от лимона и отново се слага да се пече, докато стане готова.

Нарязват се два от портокалите на тънки кръгчета, а другите се изцеждат. Патицата, още топла, се слага в съда, с който ще се поднася.

Около нея се нареждат портокалите. Портокаловият сок се смесва със соса на патицата и се залива. Сервира се топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: