Начин на приготвяне
За червения сос:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме, добавяме нарязаните моркови, корена от магданоз и доматено пюре.
Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме ги и тази смес изсипваме във врящия бульон.
Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат. Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме ги с бульона и добавяме сол, черения пипер и дафиновия лист.
За патицата:
Почистваме и измиваме месото, посоляваме, посипваме с черен пипер и запичаме на фурна с маслото. Нарязваме на порции готовото месо.
В приготвения вече червен сос добавяме изцедения портокал и го кипваме.
Сервираме като заливаме порциите месо със соса и гарнираме с пържени картофи.