Начин на приготвяне
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда.
Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода. Добавяме доматената паста. В друг съд запържваме брашното до златисто.
След като изстине добавяме топъл бульон в съотношение 1:4, старателно разбъркваме и връщаме при оставалия кипящ бульон.
Добавяме зеленчуците с доматеното пюре и варим на слаб огън докато омекнат.
Сосът се прецежда, а зеленчуците се пасират.
Отново се кипва и се овкусява със сол, захар, зърната черен пипер и дафиновия лист.