Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа с манатарки и кисело зеле

Супа с манатарки и кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа с манатарки и кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • гъби - 12 броя сушени манатарки
  • моркови - 2 броя
  • магданоз - 2 корена
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • кисело зеле - 600 г
  • мазнина - 1/3 ч.ч. олио
  • магданоз - 4 стръка пресен
  • копър - 3 стръка пресен
  • пащърнак - 1 корен
  • картофи - 7 броя
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите за 1 нощ във вода. На следващия ден долейте към тях 3 л вода и ги сложете да се варят. Успоредно с това почистете корените (без картофите), нарежете ги и ги сложете да се задушават в мазнината.

След 10-15 минути прибавете доматеното пюре и брашното, предварително размити с малко вода и разбъркайте добре.

Към врящите гъби прибавете дафиновите лист, черния пипер и отцеденото от сока и накълцано кисело зеле.

Оставете да ври 15 минути и сипете към тях задушените корени и почистените и нарязани картофи.

Оставете супата да къкри докато картофите омекнат и посолете. Поднесете порция супа с манатарки и кисело зеле, поръсена с малко накълцани копър и магданоз.

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка: