Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Манджи»Селска манджа с боб и кайма

Селска манджа с боб и кайма

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не искате боба да е постен, няма проблем - добавяме кайма и нещата се получават"

Необходими продукти

  • кайма - 300 г смес
  • боб - 1 консерва (800 мл)
  • домати - 1 консерва в собствен сос
  • чушки - 2 пресни
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • месен бульон - 700 мл от кубче
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - ½ с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете зехтина, загрейте го и пържете в него каймата, докато стане на трохи, добавете ситно нарязаните лук и чушки и счукания чесън и задушавайте 5-6 мин., като от време на време разбърквате.

Сипете доматите заедно със сока, налейте бульона, добавете доматеното пюре и ситно нарязания магданоз, похлупете тенджерата и варете 10 мин. на умерен огън, прибавете изцедения боб и гответе още 5 мин.

Поръсете ястието със солта, червения и черния пипер и след 2-3 мин. го свалете от огъня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: