Начин на приготвяне
Измийте и нарежете наденицата.
Запържете я в загрято олио. Извадете парчетата наденичка и в същата мазнина запържете наситнените чушки, моркови, лук и чесън.
Щом зеленчуците омекнат, сипете брашното и бъркайте постоянно, за да не загори.
Добавете нарязаните картофи и пържете в продължение на 5 минути.
Сипете доматения сок и червения пипер. Разбъркайте и налейте 800 мл топла вода. Гответе до омекване на картофите, като сложите капака на тенджерата.
Накрая върнете наденичките в тенджерата и посолете.
Поръсете манджата със сол, мащерка, магданоз и черен пипер. Щом кипне, може да я свалите от огъня и да разпределите в чинии за сервиране.
Селската манджа с картофи и наденица е много вкусна.