Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска манджа с картофи и наденица

Селска манджа с картофи и наденица

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Селска манджа с картофи и наденица
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Да ви е приятен апетитът с тази селска манджа"

Необходими продукти

  • картофи - около 800 грама
  • наденица - 2 парчета (около 800 г)
  • чушки - 2 (зелена и червена)
  • доматен сок - 1 ч.ч. (или 1 домат)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • магданоз
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете наденицата.

Запържете я в загрято олио. Извадете парчетата наденичка и в същата мазнина запържете наситнените чушки, моркови, лук и чесън.

Щом зеленчуците омекнат, сипете брашното и бъркайте постоянно, за да не загори.

Добавете нарязаните картофи и пържете в продължение на 5 минути.

Сипете доматения сок и червения пипер. Разбъркайте и налейте 800 мл топла вода. Гответе до омекване на картофите, като сложите капака на тенджерата.

Накрая върнете наденичките в тенджерата и посолете.

Поръсете манджата със сол, мащерка, магданоз и черен пипер. Щом кипне, може да я свалите от огъня и да разпределите в чинии за сервиране.

Селската манджа с картофи и наденица е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: